Børn og skilsmisse

Børn får ikke snakket med hinanden og der er ikke nogen automatik i, at skolen eller andre får taget sig af det barn, der rammes af forældrenes skilsmisse 

Hvordan påvirker skilsmissen børnene? 

Halvdelen af os bliver skilt – det indebærer, at en tredjedel af danske børn er skilsmissebørn. Når der er SÅ mange, kan man nemt komme til at bagatellisere konsekvenserne for det enkelte barn. 

Vi tænker måske, at børnene helt naturligt får snakket med hinanden om skilsmissen og at der måske også i skolen bliver taget hånd om barnets situation. 

Sådan forholder det sig ikke! 

Børn får ikke snakket med hinanden og der er ikke nogen automatik i, at skolen eller andre får taget sig af det barn, der rammes af forældrenes skilsmisse. 

Det gør, at mange børn kommer til at gå rundt og føle sig ensomme og ”forkerte”, fordi ingen hjælper dem til at forstå og håndtere, det der følger med. 

Det skal dog også understreges, at børn sagtens kan komme godt videre efter forældrenes skilsmisse. Men det kræver en indsats fra forældre og omgivelserne i øvrigt. 

Hvordan giver jeg mit barn den rigtige støtte? 

Jeg har arbejdet med skilsmissebørn gennem mere end 20 år. Min erfaring er, at det ofte børnene, der kommer i klemme i en skilsmisse – men heldigvis behøver skilsmissen ikke at sætte varige spor. Hvordan børnene kommer gennem skilsmissen afhænger blandt andet af, hvordan du som forælder håndterer situationen – og forstår at give dit barn den rigtige støtte. s.

Hjælp dit barn gennem skilsmissen

Jeg har samlet mine erfaringer og bedste redskaber i en håndbog, som klæder dig bedre på til at støtte dit barn.

Bogen kan købes for 149,- kr.

Send email med navn, adresse og telefonnummer og jeg sender dig bogen.

BØRNS SORG

Skilsmissebørn – sådan oplever de skilsmissen.

Skilsmisse er en sorg på linje med at miste et nært familiemedlem. I Silkeborg har 325 børn været med i en trivselsgruppe, hvor de i al fortrolighed har kunnet fortælle om deres sorg over, at mor og far er gået fra hinanden og efterfølgende ofte ikke kan finde ud at tale ordentlig sammen. Man kan dele forældrene op i kategorierne: kampklare forældre, sure samarbejdspartnere, virkelige venner eller korrekte kolleger. Det sidste er det bedste.

Se udsendelsen “Børns sorg” fra TV2.

“Jeg havde efter min skilsmisse ikke haft kontakt med min datter gennem 6 måneder. Jeg kontaktede Birgitte Dejgaard, og min datter og jeg startede i et terapiforløb, som efter kort tid gjorde, at vi begyndte at se hinanden igen. Birgitte har en helt særlig evne til lige så stille og roligt at få lukket spøgelserne ud af skabet. Med en kombination af stor menneskelig indsigt og meget bred faglig kompetence hjalp hun mig og min familie gennem nogle meget svære måneder, hvor vi ikke havde kontakt til hinanden. Med Birgittes hjælp kom vi hurtigt back-on-track, og idag bor min datter hos mig :-). Det var med andre ord helt ufarligt at gå i terapi, og ikke mindst meget, meget virkningsfuldt. Tak for det.”

Fraskilt far, 49 år

Ofte er en lille indsats lige det, dit barn har brug for!