Foredrag

Workshop

 

Foredrag om skilsmisse

Det kan være om, hvordan børn reagerer på skilsmissen, hvad det er for nogle problemer, de tumler med og hvordan forældre og netværk kan støtte børnene bedst muligt.

Hvordan håndterer vi bedst muligt skilsmissen?

Foredragene kan sammensættes efter jeres særlige ønsker.

workshop-min

Kursus for nyskilte

skoler-min

Folkeskoler / Privatskoler

bedsteforældre-min

Bedsteforældre

fagfolk-min

Børn- og ungeafdelinger (fagfolk)

fyraften-min

Fyraftensmøde

"Som en del af vores indsats i forhold til social ansvarlighed ligger det os meget på sinde, at kunne yde den ekstra hjælp de mange børn, der oplever, at forældrene går fra hinanden og familien splittes op. I den forbindelse har vi allieret os med Advokat og familieterapeut Birgitte Dejgaard, der deler ud af sin store erfaring med skilsmissen fra sit arbejde med både børn og voksne i Statsforvaltningen og som advokat. Birgitte hjælper os med at klæde os fagfolk på til at håndtere den svære situation i forhold til forældre og børn ligesom vi også bruger hendes ekspertise i forhold til forældre og netværk i form af foredrag og rådgivning."

Christian Møller Rec, Udviklings- og souschefRanders Realskole 

Emner for et foredrag kunne være:

Børn og skilsmisse

Er kernefamilien den rigtige løsning?

Vær de bedste forældre – også hver for sig! 

Hvordan håndterer I jeres nye forældrerolle?

"Åndehul” bedsteforældre som ressource i forbindelse med skilsmisse. målet var at få indsigt i skilsmisse processerne og beslyse hvordan bedsteforældre kan tilbyde det åndehul, som de implicerede har brug foir.Det var en dejlig eftermiddag. 26 mennesker dukkede op – det var mennesker med forskellige interesser i forbindelse med skilsmisse. Birgitte holdt et informativt foredrag for os – belyst med power point. Birgitte øste af sin store erfaringspotentiale og på et klart og tydeligt sprog – modtog deltagerne hendes budskaber. Hvad kan man som bedsteforældre gøre for at støtte børnene? hvordan reagerer børnene, når de er ulykkelige, og de står midt i konflikter mellem mor og far. Hvordan kan vi sikre at kontakten mellem bedsteforældre og børnebørn bibeholdes!Der var stor spørgelyst efter foredraget. Vi vil helt sikkert inviterer Birgitte igen . for skilsmisser er jo et kæmpe problem ikke mindst for børnene. Vi vil gerne hermed anbefale dette foredrag."

Hanne MeyerFormand for ÆldreSagen i Esbjerg

HVEM HJÆLPER BØRNENE – GENNEM SKILSMISSEN?

Skilsmissen trækker ringe i vandet. 
Det er ikke kun skilsmissens umiddelbare aktører, der bliver berørt. 
Ofte kommer bedsteforældre til at miste kontakten til børn, svigerbørn og ikke mindst børnebørn. 
Det er trist og et stort tab for alle parter! 

  • Vil du bedre kunne forstå hvad både forældre og børn går igennem i forbindelse med skilsmissen? 
  • Vil du gøre dit til at bevare den gode kontakt med dem, du holder aller mest af, og som er fanget i sorg og krise efter en skilsmisse? 
  • Vil du gerne kunne være den støtte, der er så hårdt brug for?

    Book et foredrag, som varer 2 timer og koster 3.500 kr.Læs her, hvad ældresagen i Esbjerg fik ud af foredraget:”ÆldreSagen i Esbjerg har i flere år interesseret sig for vores ansvar for næste generation – herunder bedsteforældre og børnebørn. Derfor havde vi engageret Birgitte Dejgaard til at holde foredraget for os. 

“Børn fortjener bedre skilsmisser”. Et fantastisk foredrag med masser af brugbare praktiske værktøjer, som kan anvendes, når man møder børn og voksne, der er midt i en skilsmisse. Det var en fornøjelse at høre Birgitte øse af sin store viden - både praktisk og teoretisk - om hvordan børn reagerer på forældres skilsmisse, og hvilke processer der er i spil hos både børn og forældre. Birgitte Dejgaards foredrag om børn og skilsmisse bør være et must for alle, der har med børn og unge at gøre, og kan klart anbefales."

RikkeFrejlev Kirkecenter